V sobotu 24. augusta – čo je hlavný deň festivalu – sa program bude konať v priestoroch Kasární Kulturparku na Kukučínovej 2. Sprievodné podujatia počas PRIDE týždňa budú už tradične v Tabačke, ktorá sa nachádza na Gorkého 2. Obe lokality sú v blízkosti centra mesta a zo Železničnej či Autobusovej stanice sa tam viete dostať bez problémov aj pešo. Chôdza vám zaberie približne 15 minút. Ďalšou možnosťou je využiť mestskú hromadnú dopravu. Ako sa tam teda dostanete?

Ako sa dostanete do Tabačky?

Cesta zo Železničnej/Autobusovej stanice do Tabačky na Gorkého 2 trvá približne 15 minút. Zo železničnej stanice, ktorá sa nachádza hneď vedľa Autobusovej, treba ísť rovno popri Mestskom parku smerom k Jakabovmu palácu, kde prejdete po moste a zabočíte doprava na Štefánikovu ulicu. Potom už stačí ísť len rovno. Keď prejdete popri kruhovom objazde (stále rovno) na Gorkého ulicu, neďaleko uvidíte Tabačku, ktorá bude napravo oproti Hotelu Yasmin.

Môžete využiť aj MHD. Zo Staničného námestia sa na zastávku Mlynská bašta dostanete autobusmi č.16, 27 a 29. Zo zastávky Jakabov palác môžete ísť autobusmi č.16, 25, 27, 29, 71 a 72, ktoré premávajú každých pár minút.

Ako sa dostanete do Kulturparku?

Kasárne/Kulturpark

Rovnako ako do Tabačky, aj cesta do Kulturparku (Kukučínova 2) vám zaberie približne 15 minút. Z Autobusovej/Železničnej stanice treba ísť rovno popri budove Eurobus a.s. a parkovisku a potom zabočiť doľava, kde pôjdete okolo McDonald’s (oproti uvidíte obchodné centrum Aupark). Pokračujete popri parkovisku za McDonald’s až sa dostanete k priechodu, kde zabočíte doprava a pôjdete popri Auparku a rovno po chodníku na pravej strane Štúrovej ulice. Potom už stačí zabočiť doľava na Zborovskú ulicu a odtiaľ pokračovať už len rovno.

Zo zastávky Staničné námestie sa na zastávku Kasárne/Kulturpark dostanete autobusom č.16. Alternatívne môžete nastúpiť aj na zastávke Palackého (autobus č.15), ktorá sa nachádza na druhej strane Autobusovej stanice.